SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052/003 | 6720, Szeged Horváth Mihály u. 2-6.

Intézmény logo

Szegedi SZC Vedres István Technikum

HírekKözérdekű adatokEgészségügyKRÉTA

Bemutatkozás

Üdvözöljük a Vedres István Technikum honlapján!

A Szegedi SZC Vedres István Technikum diákjai és oktatói nevében tisztelettel és szeretettel köszöntjük honlapunk látogatóit!

A Szeged város szívében, a Tiszához közel, műemléki környezetben működő iskolánk eklektikus épülete hordozza azt a szellemi örökséget, melyet nagy múltú XIX-XX. századi elődei, a főreáliskola és a Baross gimnázium hagytak rá.

Intézményünk 1949 óta szakemberek generációit nevelte az építőipar szolgálatára, melynek eredményeként a dél-magyarországi régióban a Vedres iskola fogalommá vált. 

Az iskolában folyó szakképzés egyik fő célja, hogy az építőipar és a kreatív ágazat keretében a nappali és a felnőttek szakmai oktatása formákban oktatott szakmák (magasépítő technikus, grafikus, művészeti és kreatív fotográfus) kiszolgálják a gazdaság igényeit és egyúttal fejlesszék a diákok kreatív gondolkodását. Az oktatás a kor igényeinek megfelelően korszerű körülmények között, jól felszerelt szaktantermekben folyik. 

A Vedres István Technikum a felnőttek szakmai oktatásában résztvevőkkel együtt egy több, mint 600 fős közösség otthona. Színes, változatos iskolai és nemzetközi programokkal összetartó közösséget építünk. Aki felvételt nyert hozzánk, az tudásban, műveltségben gazdagodik, és közben elsajátítja választott szakmája alapjait is. Célunk, hogy tanulóink szeressenek iskolában járni és legyenek büszkék arra, hogy a Vedresben töltik diákéveiket.

Bemutatkozás

Partnereink

SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum


Szegedi SZC Vedres István Technikum

6720, Szeged Horváth Mihály u. 2-6.

Telefon: +36 (62) 547-160

E-mail: info@vedresiskola.hu

OM azonosító: 203052/003


2024Szegedi SZC Vedres István Technikum